Sănătatea mentală la locul de muncă

atelier-3.png

Încercări eșuate de a adormi, gânduri negative și probleme de concentrare care fac dificilă sau chiar imposibilă îndeplinirea sarcinilor de la birou. Prin scenariul de mai sus trec majoritatea angajaților care trebuie să facă față unor suferințe sau dificultăți emoționale în viața personală. În timp ce încearcă să facă față problemelor, primește încă două sarcini de rezolvat la muncă, termene strânse, acestea adâugându-se presiunilor deja existente din viața angajatului și menținând cercul vicios.

Mulți angajați din diverse domenii de muncă duc o luptă în tăcere cu probleme legate de sănătatea mentală, care afectează cariera, având un impact considerabil asupra muncii persoanei.

Studiul recent Oracle, efectuat în context pandemic, a evidențiat faptul că 75% dintre angajați se simt blocați pe plan personal și profesional, iar peste jumătate din ei s-au luptat cu probleme de sănătate mentală (52%).

Într-o analiză realizată de Organizația Mondială a Sănătății s-a arătat că anual 12 miliarde de ore de muncă sunt absentate pe motiv medical ceea ce îi costă pe angajatori aproximativ 925 de miliarde de dolari, principalele cauze ale absențelor fiind depresia, anxietatea și burnout, peste jumătate din aceste cazuri (65% din cazuri) fiind consecința directă a dinamicii organizaționale. Mai mult, au evidențiat faptul că 1 dolar investit în sănătatea mentală a unui angajat produce 4 dolari pentru firma angajatoare.

Fără servicii de sănătate mentală disponibile la locul de muncă, mulți angajați cu potențial de reușită, dar reținuți de problemele de sănătate mintală, nu reușesc să își îndeplinească sarcinile, scăzând profitabilitatea și performanța organizațională. În cele mai multe cazuri, atunci când angajații își abordează și rezolvă majoritatea problemelor lor, ulterior crește nivelul de rezistență la stres și li se îmbunătățește eficiența muncii.

Un accent pe sănătatea mintală la locul de muncă prin oferirea sesiunilor de psihoterapie sau coaching prin programul nostru de suport psihologic (PSP), precum și programele  de sănătate organizațională Clear Mind, au un impact profund pentru mediul organizațional, conducând la îmbunătățirea stării de bine psihologice individuale, creșterea nivelului de implicare, motivație și performanța echipei.

Vrei ca firma ta să progreseze, iar angajații tăi să fie implicați 100%? Contactează-ne pentru o ofertă personalizată privind motivarea și îmbunătățirea sănătății mentale a angajaților tăi.

Clinica Clear Mind

Clinica ta integrată de psihologia sănătății ce oferă servicii pentru toți membrii familiei tale.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Contactează-ne


Telefon

0771094953


Locație

Strada Colinei nr.89, Ploiești


E-mail

hello@clinicaclearmind.roAbonează-te


Înscrie-te la newsletter-ul Clinicii Clear Mind


Newsletter


Social Media


Facebook

https://www.facebook.com/clinicaclearmind


Instagram

https://www.instagram.com/clinicaclearmind/Contactează-ne


Telefon

0771094953


Adresă

Strada Colinei 89, Ploiești


E-mail

hello@clinicaclearmind.roAbonează-te


Înscrie-te la newsletter-ul Clinicii Clear Mind.


Newsletter


Social Media


Facebook

https://www.facebook.com/clinicaclearmind


Instagram

https://www.instagram.com/clinicaclearmind/
Copyright Clinica Clear Mind 2023. Toate drepturile rezervate.Copyright Clinica Clear Mind 2023. Toate drepturile rezervate.

Proiect cofinanțat din Fondul European Social prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Proiect “O șansă pentru economia socială”, Contract nr. POCU/449/ 4/16/127540.

Titlu plan afaceri: Clinica Clear Mind SRL, Contract de subvenție nr. 100/12.03.2021.

“Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”: https://www.fonduri-ue.ro/.Copyright Clinica Clear Mind 2023. Toate drepturile rezervate.