Sănătatea mentală și lucrul de acasă

January 26, 2022 by Clinica Clear Mind0
Hei-.png

Din ce în ce mai mulți angajați adoptă stilul de lucru de acasă datorită numărului în creștere de cazuri de COVID-19. Deși pare confortabil să nu mai fii nevoit să parcurgi drumul până la locul de muncă și să lucrezi din spațiul propriei locuințe, este posibil ca unele persoane să experimenteze sentimente de izolare socială, epuizare emoțională, probleme de concentrare sau chiar simptome de anxietate și depresie. Atunci când acasă devine birou, uneori este greu să impunem limite în ceea ce privește munca.

Am pregătit câteva recomandări pentru a avea grijă de sănătatea ta emoțională atunci când lucrezi de acasă:

  1. Este important să îți păstrezi rutina. Ar fi bine ca ora de trezire și acțiunile de pregătire realizate să fie apropiate față de cele de lucru la birou. Această rutină mentală oferă un sentiment de control al programului și realizează switch-ul (trecerea) propriei locuințe de la locul de odihnă și relaxare, la biroul de lucru.
  2. Stabilirea limitelor. Stabilește un spațiu pentru biroul de lucru și un program de muncă pe care să le respecți. Impunerea limitelor oferă un control asupra timpului tău și reduce
  3. distragerile, lipsa structurării conducând  la epuizare.
  4. Planificarea sarcinilor de muncă este încă un element important. Acesta oferă o înțelegere mai bună a volumului de muncă și reduce distragerea.
  5. Monitorizează-ți gândurile și starea de bine psihologică. Este posibil să simți că prin lucrul de acasă se pune multă presiune pe umerii tăi. Dacă simți că starea de bine a scăzut și ai gânduri negative legate de propria persoană sau munca ta, ar fi bine să le explorezi împreună cu un psihoterapeut.
  6. Ia-ți pauze. După fiecare sarcină planificată terminată sau oricând simți nevoia, ia-ți o pauză scurtă pentru a-ți limpezi mintea și a te întoarce cu forțe proaspete.
  7. Realizează activități fizice simple și ieși în natură. Aceste activități îmbunătățesc nivelul de concentrare și performanța prin descărcarea de endorfine în corp.
  8. Planifică-ți o activitate relaxantă după terminarea programului de muncă.

Este necesar să îți oferi spațiu de adaptare în aceste momente de îngrijorare și incertitudine trăite pentru a descoperi programul potrivit pentru tine.

Autor: Alexandra Militaru – Psiholog Clinician

Clinica Clear Mind

Clinica ta integrată de psihologia sănătății ce oferă servicii pentru toți membrii familiei tale.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Contactează-ne


Telefon

0771094953


Locație

Strada Colinei nr.89, Ploiești


E-mail

hello@clinicaclearmind.roAbonează-te


Înscrie-te la newsletter-ul Clinicii Clear Mind


Newsletter


Social Media


Facebook

https://www.facebook.com/clinicaclearmind


Instagram

https://www.instagram.com/clinicaclearmind/Contactează-ne


Telefon

0771094953


Adresă

Strada Colinei 89, Ploiești


E-mail

hello@clinicaclearmind.roAbonează-te


Înscrie-te la newsletter-ul Clinicii Clear Mind.


Newsletter


Social Media


Facebook

https://www.facebook.com/clinicaclearmind


Instagram

https://www.instagram.com/clinicaclearmind/
Copyright Clinica Clear Mind 2023. Toate drepturile rezervate.Copyright Clinica Clear Mind 2023. Toate drepturile rezervate.

Proiect cofinanțat din Fondul European Social prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Proiect “O șansă pentru economia socială”, Contract nr. POCU/449/ 4/16/127540.

Titlu plan afaceri: Clinica Clear Mind SRL, Contract de subvenție nr. 100/12.03.2021.

“Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”: https://www.fonduri-ue.ro/.Copyright Clinica Clear Mind 2023. Toate drepturile rezervate.