Moduri de îngrijire a sănătății mentale

February 6, 2023 by Clinica Clear Mind0
360_F_354429749_451ZPBvR4hDfVbMi7HfQQbyPe8LuemiY.jpg

Sănătatea noastră mentală este la fel de importantă ca sănătatea fizică, așa că trebuie să ne asigurăm că avem grijă de ea. Mulți oameni sunt descurajați să caute servicii psihologice din cauza stigmatizării și a convingerilor negative pe care mulți le au în ceea ce privește sănătatea psihică și terapia. Cu toate acestea, dacă am începe să normalizăm aceste experiențe și să le facem mai puțin rușinoase și stigmatizante, s-ar reduce considerabil problemele nediagnosticate sau netratate asociate sănătății psihice.

5 Moduri de îngrijire a sănătății mentale

1. Împlinire de sine
Oferă-ți bunătate și respect. Ia-ți pauze când simți nevoia, evită să pui presiune pe tine și să te autocritici. Încearcă să-ți faci timp pentru activități plăcute care te bucură, precum hobby-uri sau proiecte noi. Stabilește-ți obiective realiste din punct de vedere personal, academic și profesional și notează pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a atinge fiecare obiectiv în parte.
2. Ai grijă de sănătatea ta fizică
Menține o alimentație echilibrată și regulată, realizează exerciții fizice regulate, păstrează o igienă a somnului sănătoasă și evită pe cât posibil fumatul și consumul de substanțe (alcool, droguri recreaționale).
3. Construiește relații sănătoase
Înconjoară-te de oameni care te susțin și impune limite sănătoase, învață să comunici în mod asertiv și deschis, cu respect față de sine și de celelalte persoane.
4. Calmează-ți mintea
Învăță strategii de relaxare, plimbă-te în natură, joacă-te cu animalul de companie, păstrează un jurnal cu lucruri pozitive sau un jurnal de recunoștință. De asemenea, poți practica meditația, exerciții de mindfulness sau rugăciunea.
5. Caută ajutor specializat chiar dacă simți că nu este „destul de rău”
Pentru a avea grijă de sănătatea mentală, trebuie să căutăm ajutor atunci când începem să nu ne mai simțim bine. Căutarea ajutorului este un semn de putere, nu există un anumit prag de atins înainte de a cere ajutor, iar astfel vei reuși să traversezi mai repede perioadele dificile și să ajungi acolo unde îți dorești.
Deseori ne este greu să cerem ajutorul unui specialist, poate pentru că ne este rușine sau datorită faptului că ne-am obișnuit să facem totul singuri. Însă, nu putem face față singuri tuturor obstacolelor și nu trebuie să trecem singuri prin perioadele dificile. Primul pas al vindecării este reprezentat de căutarea și acceptarea ajutorului. Psihologii Clear Mind îți sunt alături.

Psihoterapeuții Clinicii Clear Mind folosesc abordări bazate pe dovezi științifice pe care le adaptează pentru a se potrivi fiecărui client și fiecărei circumstanțe. Printre beneficiile unui proces psihoterapeutic se regăsesc:

  • Depășirea momentelor dificile;
  • Îmbunătățirea relațiilor;
  • Dezvoltarea clarității și flexibilității în gândire;
  • Schimbarea obiceiurilor nesănătoase;
  • Gestionarea stresului;
  • Înțelegerea, procesarea și depășirea momentelor traumatice;
  • Îmbunătățirea comunicării emoțiilor, nevoilor și dorințelor;
  • Dezvoltarea echilibrului emoțional;
  • Îmbunătățirea capacităților de concentrare, organizare și luarea deciziilor.

Clinica Clear Mind

Clinica ta integrată de psihologia sănătății ce oferă servicii pentru toți membrii familiei tale.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Contactează-ne


Telefon

0771094953


Locație

Strada Vornicul Boldur nr. 4, Ploiești


E-mail

hello@clinicaclearmind.roAbonează-te


Înscrie-te la newsletter-ul Clinicii Clear Mind


Newsletter


Social Media


Facebook

https://www.facebook.com/clinicaclearmind


Instagram

https://www.instagram.com/clinicaclearmind/Contactează-ne


Telefon

0771094953


Adresă

Strada Vornicul Boldur nr. 4, Ploiești


E-mail

hello@clinicaclearmind.roAbonează-te


Înscrie-te la newsletter-ul Clinicii Clear Mind.


Newsletter


Social Media


Facebook

https://www.facebook.com/clinicaclearmind


Instagram

https://www.instagram.com/clinicaclearmind/
Copyright Clinica Clear Mind 2024. Toate drepturile rezervate.Copyright Clinica Clear Mind 2024. Toate drepturile rezervate.

Proiect cofinanțat din Fondul European Social prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Proiect “O șansă pentru economia socială”, Contract nr. POCU/449/ 4/16/127540.

Titlu plan afaceri: Clinica Clear Mind SRL, Contract de subvenție nr. 100/12.03.2021.

“Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”: https://www.fonduri-ue.ro/.Copyright Clinica Clear Mind 2024. Toate drepturile rezervate.