București, Ploiești și împrejurimi

Ateliere pentru Instituții de Învățământ

Dezvoltarea copilului este un proces continuu care se realizează prin oferirea de informaţii noi în contextul existenței atitudinilor potrivite și antrenării abilităților. Dincolo de cunoștințele cognitive, atitudinea pozitivă față de învățare, identificarea abilităților fiecăruia și conștientizarea potențialului propriu, alături de o dezvoltare și exprimare emoțională adecvată sunt factori care pot susține dezvoltarea  armonioasă a copiilor și integrarea socială pe termen lung.


Clear Mind pentru Elevi

Ateliere
Săptămână Altfel


Ateliere Creative

Atelierele creative oferă elevilor un spațiu liber și încurajator în care să își exploreze gândurile, să-și dezvolte abilitățile artistice și să-și exprime originalitatea într-un mediu stimulativ. În cadrul atelierelor pot explora tehnica decoupage, tehnica florilor de hârtie, quilling și origami, dar și ateliere tematice cu ocazia sărbătorilor.


Ateliere Class-Building

Atelierele de class building sunt concepute pentru a dezvolta colaborarea, comunicarea și încrederea între participanți. Prin jocuri interactive, activități de echipă și provocări, aceste ateliere îmbunătățesc spiritul de echipă, stimulează creativitatea și dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor într-un mediu distractiv și educativ.


Ateliere de Dezvoltare Socio-Emoțională

În cadrul acestor ateliere, elevii vor dobândi instrumentele necesare pentru a-și gestiona în mod sănătos emoțiile, a construi relații echilibrate și a aborda cu încredere provocările vieții. Activități interactive sunt proiectate pentru a oferi oportunități semnificative de creștere personală și interacțiune pozitivă pentru a susține elevii să-și dezvolte abilități esențiale în domeniul emoțional și social, astfel încât să devină adulți echilibrați și adaptați.


Ateliere Anti-Bullying

În cadrul atelierelor, elevii învață că fiecare voce contează și că sunt mai puternici atunci când sunt uniți. Într-o atmosferă plină de încredere și sprijin, ei descoperă strategii eficiente de comunicare, deprind abilități de gestionare a conflictelor și învață că fiecare individ are dreptul la respect și siguranță și că fiecare cuvânt blând pune temelia unei lumi mai bune.


Ateliere de Storytelling

Atelierele de storytelling îi încurajează pe participanți să exploreze arta poveștilor pentru a învăța cum să creeze și să spună povești captivante, să dezvolte personaje și să creeze atmosfera potrivită. Activitățile au un caracter explorator şi practic-aplicativ si presupun implicarea directă a elevilor. Problematizarea oferă oportunitatea de a căuta soluţii pentru diferite situaţii de tip investigativ şi de a stimula curiozitatea naturală elevilor, iar discuţiile de grup permit acestora să se raporteze, să înveţe şi să valorizeze atât experienţa personală, cât şi experienţa colegilor, asigură exprimarea propriilor opinii şi creează premisele dezvoltării asertivităţii.


Ateliere Teen Café

Atelierele Teen Café se centrează pe identificarea resurselor personale pentru punerea în valoare a potențialului propriu, perfecționarea aptitudinilor de comunicare asertivă, gestionarea conflictelor și adaptare comportamentală.
Activitățile sunt preponderent orientate către conștientizarea comportamentelor și atitudinilor utile în viața de elev și dezvoltarea unor abilități de lucru după principiul “learning by doing”.


Workshop Psihonutriție: Dezvoltarea unei Relații Sănătoase cu Mâncarea

În acest atelier, copiii și adolescenții vor explora cum să dezvolte o relație echilibrată și sănătoasă cu mâncarea. Vom discuta despre importanța alimentației conștiente, cum să recunoaștem și să gestionăm emoțiile legate de mâncare și cum să facem alegeri alimentare care ne susțin sănătatea fizică și mentală. Prin activități interactive, vom învăța să ne ascultăm corpul și să ne bucurăm de mâncare fără vinovăție sau exces.


Workshop de Antreprenoriat

Dedicat tinerilor cu spirit creativ și dorință de a-și transforma ideile în realitate, acest atelier le va oferi participanților o introducere în lumea antreprenoriatului. Vom învăța despre cum se dezvoltă o idee de afaceri, cum se creează crearea produsul sau serviciul dorit, cum se realizează bugetul, prețul, comunicarea, negocierea și atitudinea, dar și ce înseamnă să conduci o afacere. Prin jocuri de rol și exerciții practice, elevii vor dezvolta abilități de gândire critică și creativă, disciplină, inițiativă, colaborare și rezolvare a problemelor.


Laboratorul de Chimie Distractivă

Chimia e magie, substanțe amestecate și soluții colorate în experimente amuzante. În acest laborator, chimia prinde viață prin experimente sigure și amuzante care îi vor ajuta pe participanți să înțeleagă principiile de bază ale acestei științe. Vom explora reacții chimice spectaculoase, vom învăța despre stările materiei și vom descoperi cum chimia se aplică în viața de zi cu zi. Atelierul dezvoltă interesul pentru știință, dezvoltă atenția la mediul înconjurător și simțul observației.


Workshop Strategii de învățare

Workshopul oferă uneltele necesare pentru îmbunătățirea performanței academice, fiind dedicat elevilor care doresc să își îmbunătățească metodele de învățare și să devină mai organizați și eficienți. Participanții vor fi ghidați în vederea optimizării obiceiurilor de învățare și însușirii strategiilor de învățare eficiente pentru facilitarea procesului, organizarea productivă a timpului, reamintirea rapidă a informațiilor și valorificarea resurselor personale pentru maximizarea potețialului academic. De asemenea, vom aborda importanța pauzelor regulate și a învățării active pentru o mai bună înțelegere a materiilor.


Workshop Anxietate de Examen

În cadrul atelierului, participanții vor deprinde tehnici pentru dezvoltarea echilibrului emoțional, gestionarea stresului și prevenirea blocajelor emoționale în vederea reamintirii informațiilor învățate și îmbunătățirii concentrării în situațiile de examen. Vom explora modalități eficiente de a reduce tensiunea înainte și în timpul unui examen și vor învăța cum să își controleze emoțiile, cum să dezvolte o mentalitate pozitivă și cum să își gestioneze timpul pentru a evita presiunea de ultim moment.


Workshop Dependențe Digitale

Workshopul interactiv este dedicat conștientizării și gestionării dependențelor digitale, cu accent pe utilizarea responsabilă a tehnologiei. În cadrul activităților, elevii vor explora impactul excesiv al utilizării dispozitivelor digitale, cum ar fi telefoanele, rețelele de socializare și jocurile online, asupra sănătății emoționale și fizice. Vom discuta despre semnele dependenței digitale, metodele de prevenire și cum putem echilibra timpul petrecut online. Prin exerciții practice și discuții de grup, participanții vor învăța strategii eficiente de a reduce timpul petrecut pe dispozitive și de a dezvolta obiceiuri digitale sănătoase.


Obiectiv:

Realizarea unor activități interactiv-provocative prin care se vizează îmbunătățirea stării de bine, dezvoltarea abilităților sociale și emoționale, îmbunătățirea calității relațiilor interpersonale, dezvoltarea unor strategii sănătoase de gestionare a situațiilor tensionate și punerea în valoare a resurselor proprii.


Beneficii:

✓ Interacțiuni pozitive între elevi

✓ Implicarea elevilor în activități de colaborare și dezvoltarea spiritului de echipă

✓ Exprimare emoțională într-un cadru sigur

✓ Dezvoltarea abilității de a face față emoțiilor, depășirea unor stări emoționale care creează disconfort (timiditate, neîncredere, teamă, furie, tristețe),

✓ Stimularea atitudinilor pentru relații pozitive

✓  Îmbunătățirea stimei de sine

✓ Însușirea unor modalități de adaptarea la situații și sarcini noi


Clear Mind pentru Elevi

Ateliere
Săptămână Verde

La vârsta școlară, copiii sunt curioși și deschiși către noi experiențe, acesta fiind momentul oportun pentru introducerea obiceiurilor sănătoase, precum reciclarea. De asemenea, reciclarea poate fi un loc de exprimare creativă pentru elevi.

Ateliere de Reciclare Creativ-Distractivă – Grădina Bucuriei (Curtea Școlii)

Depășind barierele materialelor reciclabile clasice, copiii pot fi provocați să realizeze obiecte noi din diverse materiale care nu mai sunt folositoare uzului obișnuit pentru a înfrumuseța locul în care trăiesc sau învață, dând o nouă viață lucrurilor, prin imaginație și dezvoltarea unor noi abilități. Elevii vor fi îndrumați să confecționeze diferite obiecte pentru reamenajarea spațiului din curtea școlii din materiale diverse, împărtășind emoții pozitive alături de colegii de clasă și dezvoltând simțul responsabilității față de mediul înconjurător.


Ateliere de Reciclare Creativ-Distractivă – Mâini Dibace (Clasă)

În cadrul acestor ateliere de reciclare creativă, elevii învață nu doar despre importanța reciclării, ci și despre puterea creativității și a colaborării. Elevii claselor participante se vor transforma în adevărați artiști ecologiști care vor transforma materialele de reciclat în opere de artă sau lucruri utile (în funcție de atelierul ales – păpuși, animale, marionete, vaze, felinar, suport creioane, instrumente muzicale, jocuri de memorie, jucării senzoriale etc.).


Atelier de creare a unui colț de relaxare – Minte relaxată, corp sănătos (Spațiul Școlii)

Elevii de orice vârstă au nevoie de a găsi echilibrul între multiple solicitări școlare, familiale extracurriculare, dar și emoționale. Pentru a reuși echilibrarea tuturor aspectelor din viața de zi cu zi, o zonă de relaxare în cadrul școlii esre binevenită pentru a le oferi o pauză de la agitația din zbuciumul interior. Pentru mulți elevi, petrecerea unui timp chiar și scurt în acest loc va reprezenta o resetare de la stres, iar simpla existență a acestui loc le va oferi un sentiment de siguranță.


Obiectiv:

Înțelegerea importanței ocrotirii mediului înconjurător prin realizarea unor activități de reciclare, intercunoașterea și armonizarea relațiilor în colectivul de elevi într-o atmosferă destinsă.


Beneficii:

✓Interacțiuni pozitive între elevi
✓ Implicarea elevilor în activități educative pentru crearea unui mediu școlar atractiv
✓ Deprinderea reutilizării unor materiale reciclabile
✓ Dezvoltarea creativității și coordonării
✓ Stimularea spiritului de echipă





Contactează-ne


Telefon

0771094953


Locație

Strada Vornicul Boldur nr. 4, Ploiești


E-mail

hello@clinicaclearmind.ro



Abonează-te


Înscrie-te la newsletter-ul Clinicii Clear Mind


Newsletter


Social Media


Facebook

https://www.facebook.com/clinicaclearmind


Instagram

https://www.instagram.com/clinicaclearmind/



Contactează-ne


Telefon

0771094953


Adresă

Strada Vornicul Boldur nr. 4, Ploiești


E-mail

hello@clinicaclearmind.ro



Abonează-te


Înscrie-te la newsletter-ul Clinicii Clear Mind.


Newsletter


Social Media


Facebook

https://www.facebook.com/clinicaclearmind


Instagram

https://www.instagram.com/clinicaclearmind/




Copyright Clinica Clear Mind 2024. Toate drepturile rezervate.



Copyright Clinica Clear Mind 2024. Toate drepturile rezervate.





Proiect cofinanțat din Fondul European Social prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Proiect “O șansă pentru economia socială”, Contract nr. POCU/449/ 4/16/127540.

Titlu plan afaceri: Clinica Clear Mind SRL, Contract de subvenție nr. 100/12.03.2021.

“Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”: https://www.fonduri-ue.ro/.



Copyright Clinica Clear Mind 2024. Toate drepturile rezervate.